Zoran Kovačić održao predavanje na temu „Bonton ponašanja prema osobama sa invaliditetom“

U sredu, 6. juna u prostorijama Udruženjapenzionera u Somboru,Zoran Kovačić diplomirani defektolog-oligofrenolog je održao predavanje pred mnogobrojnom publikom na temu „Bonton ponašanja prema osobama sa invaliditetom“. Jednočasovno predavanje obilovalo je praktičnim savetima kojima treba da se vodimo prilikom neposrednog kontakta sa osobama sa telesnim, ali i senzornim i intelektualnim teškoćama. U interaktivnoj atmosferi, govorilo se o trenutnim problemima u svakodnevnom funkcionisanju kada su osobe sa invaliditetom u pitanju, a u diskusiji koja je usledila nakon predavanja bilo je reči i o načinima prevazilaženja tih problema.

„Poštujući socijalni model ometenosti moramo svi zajedno da prestanemo razmišljati o razlikama. Neinformisanost i određeni stepen neznanja o osobama sa invaliditetom glavna je karakteristika našeg odnosa prema njima, pa ne čudi stepen diskriminacije kojoj smo svakodnevno svedoci“.

Zajedno sa organizatorima, Društvom za borbu protiv raka Sombor, dogovorena je saradnja i nastavak održavanja ovakvih i sličnih predavanja, na kojima će se govoriti o problemima osoba sa invaliditetom, ali i drugih ljudi sa teškoćama u razvoju.

Share this article

Info

Radno vreme:
radnim danom  17-19 sati 
Adresa:
Čonopljanski put 15d, Sombor
Prostorije udruženja:
CENTAR ZDRAVKA,
Staparski put C 11,
Radno vreme: 10-13 i 17-19 sati
Telefon
+381 (0)63 518 257
+381 (0)65 251 82 58
Račun:
355-3200332773-20

Ko smo...

Predsednica:
prim dr Đerđi Sarić
Zamenica:
Slavica Periškić, profesor
Sekretarka:
Vesela Savin dipl. ecc.
Upravni odbor:
Đerđi Šarić, Slavica Periškić, Biljana Benić, Mara Dobrić, Vanja Vukša 
Nadzorni odbor:
Valerija Lalić, Đuka Rakinić, Svetislava Eremić

Poslednji unosi