Odštampajte ovu stranicu

Predavanje „U susret Božiću.Rođenje koje je promenilo svet“

U subotu 14.decembra je u Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“ održano predavanje u organizaciji apatinske sekcije Društva za borbu protiv raka Sombor na temu „ U susret Božiću.Rođenje koje je promenilo svet“.

U sali biblioteke ispunjenoj do poslednjeg mesta apatinski sveštenici, velečasni Jakob Pfajfer i otac Mladen Glušac su zajedno govorili o radosnoj priči rođenja Isusa Hrista, i pozivali da poštujemo i slavimo uzvišenost života. U svojoj toploj priči istakli su da je Isus dolaskom među ljude i sam postavši čovek, doneo moralno i duhovno uzvišenje, preporod i nadu pokazavši put ka radosti stvaralačkog života kroz mir sa samim sobom i drugim ljudima, a samim tim i s Bogom. Da bi došli do toliko potrebnog mira potrebno je da se izbaci gnev, zloba, mržnja, strah od drugih i drugačijih.

I nauka je dokazala kroz razvitak ispitivanja funkcionisanja psiho-neuro-endokrino-imunološkog sistema da duševni mir i harmonija uma, duha, duše i tela uništavaju bolest i vode ozdravljenju, istakla je u uvodnoj reči Biljana Benić.

Oprost je najbolji lek. Strah, kajanje i dugotrajna tuga su često otrovi koji vode čoveka ka depresiji, destrukciji i na kraju u bolest i samouništenje. Maligna bolest je najbolji primer koji ukazuje da čovek treba da menja dotadašnji život i stavove,vda se otvara dobroti i radosti. “Nemojte misliti ako se razbolite da Vas je Bog kaznio za nekakav greh,on nikad ne kažnjava. Bolest shvatite kao opomenu. Bog voli“ – rečano je.Pošto je Isus ne samo Bog već i čovek, njegova ljudska pririoda je u svakome od nas i zato jedni druge moramo čuvati, razumeti i voleti. Isceliteljska ljubav je samo ona koja je bezuslovna i kojoj svi trebamo težiti.

Share this article

Galerija slika