Čestitka apatinske sekcije našeg udruženja

Apatinska sekcija Društva za borbi protiv raka Sombor je 22.12.2020 u biblioteci  „Miodrag Borisavljević“ u Apatinu, održalo razgovor na temu Sveti Duh, Božija prisutnost i sila, utešitelj i učitelj.Gosti našeg udruženja su bili velečasni Jakob Pfajfer i otac Mladen Glušac, apatinski sveštenici u katoličke i pravoslavne crkve. Ovaj razgovor je pratila TV Apatin, kako bi i u ovim otežanim epidemiološkim uslovima što više naših  članova i sugradjana poslušali ovo tradicionalno predpaznično obraćanje.

Ovim predavanjem smo želeli da ukažaemo na najnovija saznanja o povezanosti medicine i religije. Da bi izbegli bolest, a ako nam se i dogodi da bi je pobedili, ili što kvalitetnije živeli sa njom, dokazano je, pomaže i religija. Nučne podatke o ovome je iznela je Benić Biljana, naša članica. Bolest se javlja kao opomena da bi korigovala naše loše misli, shvatanja i postupke.Da napravimo tu dobru promenu pomaže nam Svet Duh koji je uvek u nama, koji je tu da nas uteši, osnaži i poduči dobrome nakon odlaska Isusa Hrista. Sveti Duh nas povezuje, otkriva u nama Hrista i u nama ga uobličava. Sveti Duh nas pretvara u ljubazna bića puna praštanja, kojima nije stalo samo do sebe već i do drugih. Ljubav u nama, prema sebi, bližnjima, prema celom svetu , nas smiruje a time i smiruje i uređuje čitav sklop organizma da bude dovoljno snažan da se bori sa svakom bolešću. Čoveka koji svesrdno veruje u Gospoda Isusa Hrista kao Boga i Spasitelja, ispunjava Sveti Duh svojom blagodeti i omogućava pobedu nad grehom i smrću.

Iscelenja bez medicinske pomoći su retka ali religija čini život sa bolesti lakšim, kvalitetnijim, a doprinosi i  tome da do bolesti ne dođe.

Ovim duhovnim predavanjem smo želeli svim našim sugrađanima čestitati nastupajuće praznike, poželeti im srećniju i zdraviju novu godinu i pozvati ih na strpljenje, uz želju da u sebi probude i neguju ljubav i mir. Sve dok ne bude bolja epidemiološka slika, treba da štitimo sebe i sve oko sebe, verujemo u one koji nam pomažu i budemo strpljivi.

 

Share this article

Kontakt Info

Adresa:
Čonopljanski put 15d, Sombor
Prostorije udruženja:
CENTAR ZDRAVKA,
Staparski put C 11,
Radno vreme: 17-19 sati
Telefon
+381 (0)63 518 257
+381 (0)65 251 82 58

Poslovni podaci

PIB:
102094435

Matični broj:
08091099

Račun:
325-9500600018784-55  Vojvođanska banka

Ko smo...

Predsednica:
prim dr Đerđi Sarić
Zamenica:
Slavica Periškić, profesor
Sekretarka:
Vesela Savin dipl. ecc.
Upravni odbor:
Đerđi Šarić, Slavica Periškić, Biljana Benić, Mara Dobrić, Vanja Vukša 
Nadzorni odbor:
Milica Marinković, Đuka Rakinić, Svetislava Eremić