BANER PRISTUPNICA 1920

Tatjana Kolar o svojoj borbi  sa rakom dojke

Hrabra somborka Tatjana Kolar o svojoj borbi  sa rakom dojke  povodom 20 .marta, Nacionalnog dana protiv raka dojke u Srbiji.

Video možete pogledati na linku: https://www.facebook.com/vanja.kahrimanovic/videos/589923413046728

Pismo Milice Marinković iz Adelaida ISTRAŽIVANJEM do leka PROTIV MELANOMA

Izvesno vreme boravim u Adelaidu, ali sam u neprestanoj vezi sa članovima Društva za borbu protiv raka iz Sombora, kao i članovima Sekcije u Apatinu. Nedavno smo sa unukom zatražili hitan pregled u bolnici i već na prvom koraku aktivisti Nacionalne fondacije za rak dojke detetu su prikačili trakicu sa sloganom "Istraživanjem do rezultata", a od odraslih očekivali donaciju.
Naravno, bili smo humani. U daljem razgovoru uputili su nas na studiju objavljenu u oktobarskom broju časopisa British Journal of Pharmacology i napomenuli da je još vrlo rano za sigurne informacije, ali izgleda da bi autohtona vrsta australske hobotnice (Octopus kaurna) mogla biti ključ u borbi protiv jednog od najtežih oblika melanoma. Australski istraživači tvrde da ovo otkriće daje nadu da bi melanom, kao najučestaliji oblik raka na tlu Australije, mogao biti pobeđen.
Inače, ovde se ne izlazi iz kuće bez zaštitnih krema visokog faktora, šešira, a na plažama su deca obavezno obučena u zaštitne kupaće kostime dugih rukava.

Ponašanje, odnosno način života i navike značajno određuju stanje zdravlja. Kaže se da zdravlje predstavlja zbir „rezervnih kapaciteta” našeg organizma. Da li znate koje su Vaše rezerve zdravlja, kolika vam je kondicija i izdržljivost? Da li radite dovolj

Fizička aktivnost je blagotvorna za sve uzraste, za osobe lečene od dijabetesa, maligne bolesti, kardiovaskularnih bolesti, shodno mogućnostima. Preporučuje se da stručno liče individualno prati i prilagođava fizičku aktivnost i postepeno jača fizičku kondiciju. Dobra fizička kondicija će omogućiti da se bez zamora obavi određen obim aktivnosti i ispune svakodnevne potrebe osobe. Opšta je preporuka da fizička aktivnost traje najmanje 60 minuta tokom dana. Važno je da bude svakodnevna. Praktično nema organa i sistema organa na koji fizička aktivnost ne ostvaruje povoljne efekte i gdje ne umanjuje rizik od obolijevanja (održava pravilnu telesnu težinu, time prevenira visok pritisak, bolesti srca, dijabetes i maligne bolsti, ojačava mišiće ,kosti, štiti od osteoporoze. smanjuje stres, depresiju i anksioznost.

Pridružite nam se!

1. Tehnika TAJ-ČI, u Centru Zdravka, četvrtkom i subotom od 12h do 13h, trener Dr Bulat.
Informacije na telefon 064 4315461, Margita , Društvo za borbu protiv šećerne bolesti
grada Sombora

2. Nordijsko šetanje i trčanje uz kanal , kod Štranda utorkom i četvrtkom u 18 sati , Društvo za borbu protiv raka Sombor u saradnji sa ARSU “Sledi
me”, trener Mirko Erdelji , telefon 0655067590

2023_03_12_zdravlje_2.jpg

2023_03_12_zdravlje_3.jpg

Mart - mesec borbe protiv raka

Mart - mesec borbe protiv raka

Duhovni razgovori na temu "Mir u duši"

Tradicionalno šesti po redu duhovni razgovori na temu "Mir u duši" u organizaciji Društva za borbu protiv raka i Udruženja " Za Apatin", održanog pred Božićne praznike krajem 2022.godine u Biblioteci "Miodrag Borisavljević" u Apatinu

Sastanak sa Prof dr Danom Grujičić, Ministarkom zdravlja

Sastanak sa Prof dr Danom Grujičić, Ministarkom zdravlja

U Palati Srbije 25.1.2023.odžan je sastanak na temu saradnje udruženja građana iz oblasti onkologije sa ciljem unapređenja prevencije maligne bolesti i poboljšanja kvaliteta života obolelih od raka.

Ispred NALOR ( Nacionalne asocijacije lečenih od raka učestvovali su Prim dr Đerđi Šarić( Društvo za borbu protiv raka Sombor), Dr Šandor Tot Išasegi ( Vojvodjanska asocijacija lečenih od raka), i Nataša Kračunović (Diva Kragujevac)

Sastanak_sa_Prof_dr_Danom_Grujičić_Ministarkom_zdravlja_2.jpg

U Gakovu održana "Čajanka u zdravlje"

Sinoć je u Gakovu, u Domu kulture, na poziv Daliborke Terzija, održano inspirativno i toplo veče.

KONTAKT INFO

Društvo za borbu protiv raka

Adresa:
Čonopljanski put 15d, Sombor

Prostorije udruženja

CENTAR ZDRAVKA
Staparski put C 11
Radno vreme: svakog radnog dana 17-19 sati

Telefon: 025 44 00 44 tokom celog dana

Email: info@sombor-cancer.org.rs

ORGANI DRUŠTVA

Predsednica:
prim dr Đerđi Šarić
Zamenica:
Vanja Vukša, dipl. bibliotekar informatičar
Sekretarka:
Mara Dobrić, farmaceut.
Upravni odbor:
Đerđi Šarić, Slavica Periškić, Biljana Benić, Mara Dobrić, Vanja Vukša
Nadzorni odbor:
Milica Marinković, Đuka Rakinić, Svetislava Eremić