BANER PRISTUPNICA 1920

Zdravstveno vaspitanje i prevencija raka u punom smislu reči

Zdravstveno vaspitanje i prevencija raka u punom smislu reči

Kroz projekat "Čistoća i zdravlje", Društvo za borbu protiv raka u Somboru je nizom obrazovnih i preventivnih aktivnosti u drugoj polovini 2018.godine obuhvatilo radnike JKP Čistoća i upoznalo ih sa rakom dojke, grlića materice, debelog creva, testisa, prostate i kože.

Svi koji su kroz edukaciju saznali da su u rizičnoj grupi da obole od maligne bolesti su pozvani na preventivne preglede u opštu bolnicu. Kroz ovaj projekat smo prišli bliže korisniku, u njegovu životnu i radnu sredinu, obučili ga i motivisali na pregled stručnjaka u zdravstvenoj ustanovi.

Teme predavanja su bila posvećena i muškoj i ženskoj populaciji radnika. Na predavanju smo motivisali žene da podstaknu i muške članove porodice da redovno idu lekaru, i obrnuto. U edukaciji smo koristili praktična učila, modele torsa i testisa na kojima su korisnici jasno mogli da prepoznaju izgled i čvrstinu zdravog organa, kao i maligne promene promene na njemu. Osobe koje su pobedile bolest su bile još ubedljivije u motivaciji na potrebe za redovnim kontrolama. Svako je sa predavanja poneo edukativni flajer.

Gradimo nova iskustva u zdravstvenom vaspitanju u korist svih nas. Za zdravije i bolje sutra.

U prilogu su fotografije sa predavanja "Zašto muškarci treba redovno da se kontrolišu kod urologa" održanog 15.11.2018. u Mašinskoj radionici jKP "Čistoća"

KONTAKT INFO

Društvo za borbu protiv raka

Adresa:
Čonopljanski put 15d, Sombor

Prostorije udruženja

CENTAR ZDRAVKA
Staparski put C 11
Radno vreme: svakog radnog dana 17-19 sati

Telefon: 025 44 00 44 tokom celog dana

Email: info@sombor-cancer.org.rs

ORGANI DRUŠTVA

Predsednica:
prim dr Đerđi Šarić
Zamenica:
Vanja Vukša, dipl. bibliotekar informatičar
Sekretarka:
Mara Dobrić, farmaceut.
Upravni odbor:
Đerđi Šarić, Slavica Periškić, Biljana Benić, Mara Dobrić, Vanja Vukša
Nadzorni odbor:
Milica Marinković, Đuka Rakinić, Svetislava Eremić