BANER PRISTUPNICA 1920

Društvo za borbu protiv raka u Nei Poriju, započela aktivna rekreacija

Društvo za borbu protiv raka u Nei Poriju, započela aktivna rekreacija

Rekreacija je deo terapije osoba lečenih od raka. Imati u biografiji dijagnozu maligne bolesti ne znači da se povučeš u sebe, u kutak svoje sobe, i ne izlaziš van dvorišta. Kretanje, komunikacija sa okolinom znatno smanjuje stres i strahove. Svaki pokret je lekovit u terapiji maligne bolesti,a razgovor sa sobom i sa prirodom može biti motivišući za veću snagu za borbu sa bolesti.

Ova jubilarna godina, 50 godina postojanja Društva za borbu protiv raka , će biti u znaku rekreacije, fizičke aktivnosti kao faktoru da se lakše živi sa bolesti, i spreče komplikacije. Jedna grupa članova Društva za borbu protiv raka je već na moru, uživaju na suncu u Nei Poriju (Biljana, Slavujka,Danilka,Mara, Nada, Slavica, Đuka, i Ivan). Krajem meseca više od 40 članova udruženja ide na petodnevnu ekskurziju u Soko Banju, a već uveliko planiramo razne rekreativne aktivnosti (šetnja, kupanje, pecanje, veslanje) na Prvom Letnjem kampu za lečene od raka koji će se održati u Bačkom Monoštoru od 5-8. septembra. Na kampu ćemo šetati, vežbati jogu,veslati , pecati, plivati. Na prvom letnjem kampu ćemo plivati svi zajedno.

I žene kojima je dojka amputirana, i osobe koje nose stoma pomagala, i oni sa limfedemom, i svi ostali, bez stida, u dobrom raspoloženju. Lepota jednakosti u raznolikosti.

Pogledajte fotografije iz Nei Porija, jun 2019.

KONTAKT INFO

Društvo za borbu protiv raka

Adresa:
Čonopljanski put 15d, Sombor

Prostorije udruženja

CENTAR ZDRAVKA
Staparski put C 11
Radno vreme: svakog radnog dana 17-19 sati

Telefon: 025 44 00 44 tokom celog dana

Email: info@sombor-cancer.org.rs

ORGANI DRUŠTVA

Predsednica:
prim dr Đerđi Šarić
Zamenica:
Vanja Vukša, dipl. bibliotekar informatičar
Sekretarka:
Mara Dobrić, farmaceut.
Upravni odbor:
Đerđi Šarić, Slavica Periškić, Biljana Benić, Mara Dobrić, Vanja Vukša
Nadzorni odbor:
Milica Marinković, Đuka Rakinić, Svetislava Eremić