BANER PRISTUPNICA 1920

BEOGRAD – 07.08.2021. godina

BEOGRAD – 07.08.2021. godina

PRIJATELJI, sa godinama dolazi mudrost, a sa putovanjima dolazi razumevanje. (Sandra Lejk)

BEOGRAD – 07.08.2021. godina

Sjajna geografska pozicija i ušće dve velike reke Save i Dunava, na raskrsnici Balkana i Srednje Evrope učinile su Beograd rekorderom i jedinstvenim vlasnikom neslavne titule grada koji je oko 40 puta rušen, ali onda i iznova obnavljan.

Program putovanja: Polazak iz Apatina/Sombora 06:30 sati. Sledi vožnja do Beograda uz usputnu pauzu za osveženje putnika. Dolazak do botaničke baste “Jevremovac” -biser prestonice i zaboravljeni raj u centru grada, oaza mira i zelenila.Nastavljamo do hrama svetog Save. Izgrađen je u srpsko-vizantijskom maniru uz pomoć dobrovoljnih priloga građana i domaćih i stranih organizacija. Kupola teška 4.000 tona postavljena je 1989. godine i ovaj proces je trajao dugih 40 dana. Spoljašnjost Hrama je obložena mermerom i granitom. Hram svetog Save je najveći pravoslavni hram izgrađen na prostoru Balkana, ali je i najveći pravoslavni hram u Srbji. Podignut je u Beogradu na opštini Vračar, jednoj od najlepših beogradskih opština, odnosno na lokaciji za koju se veruje da je mesto na kome je Sinan paša 1595. godine spalio mošti Svetog Save prenešene iz manastira Mileševa. ..Polazak ka Avali . Moguć ručak – restoran hotela Avala. Planina Avala je kupastog oblika, bogate flore i faune,u koju su ljudi hrlili da se u senci starih hrastova, bukvi i borova odmore, na njenim proplancima razonode. Da se napiju vode sa izvora Ladne Vode i Sakinaca. Kako je ne bi voleli kad na njoj raste 597 biljnih vrsta od kojih su neke izuzetno retke, zaštičene su kao prirodna retkost, a u tom zelenom bogatstvu stanuju brojne ptice (21 je zaštićena) i 16 vrsta sisara, od kojih je šest, takođe, zaštićeno kao prirodna retkost. Pod šumom je više od 370 hektara. Poseta tornja- Vidikovca sa koga se pruža prelep pogled. Kraće slobodno vreme. Povratak za Sombor/Apatin gde se stiže oko 21:00 sata.

CENA: 2.280,00 dinara + 800,00 ručak

U cenu je uračunato: prevoz autobusom (audio i video oprema, klima) na navedenoj relaciji; obilasci po programu; ulaznice: botanička bašta sa vodičem, toranj Avala-vidikovac; troškovi organizacije; turistički vodič/pratilac.

U cenu nije uračunato: individualni troškovi, ručak – uplata na licu mesta i druge nepomenute usluge.

Napomene: Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku. Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda izvođenja programa. Obavešteja o polasku dostavljamo dan pred putovanje. Prema zakonu o turizmu, član 79., za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24 sata) nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja. Kontakt za reklamacije 069/1053010. Cenovnik broj 1 od 08.07.2021. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “Euro-line Pekez” doo usaglašeni sa standardima YUTA.

KONTAKT INFO

Društvo za borbu protiv raka

Adresa:
Čonopljanski put 15d, Sombor

Prostorije udruženja

CENTAR ZDRAVKA
Staparski put C 11
Radno vreme: svakog radnog dana 17-19 sati

Telefon: 025 44 00 44 tokom celog dana

Email: info@sombor-cancer.org.rs

ORGANI DRUŠTVA

Predsednica:
prim dr Đerđi Šarić
Zamenica:
Vanja Vukša, dipl. bibliotekar informatičar
Sekretarka:
Mara Dobrić, farmaceut.
Upravni odbor:
Đerđi Šarić, Slavica Periškić, Biljana Benić, Mara Dobrić, Vanja Vukša
Nadzorni odbor:
Milica Marinković, Đuka Rakinić, Svetislava Eremić