BANER PRISTUPNICA 1920

Naše sugradjanke, dobitnici priznanja Dragonova nagrada

Naše sugradjanke, dobitnici priznanja Dragonova nagrada

U utorak,10.08.2021.u novosadskom Domu Penzionera održana je dodela priznanja pobednicima konkursa za putopise osoba starijih od šezdeset godina pod nazivom "Draganova nagrada" , u organizaciji udruzenja" Amity-Snaga prijateljstva" kojem je glavna misija podrška aktivizmu starijih osoba.

Od prispelih 105 putopisa iz skoro svih krajeva sveta, Biljana Benić je dobila drugu nagradu za putopis "Atina i Evija u jeseni nasih zivota" i priznanje "Majstor pera" jer je do sada nagradjivana na svih šest konkursa za Draganovu nagradu na kojima je učesvotovala.

Prim dr Đerđi Šarić je pohvaljena za putopis "Moja prva Amerika". Putopis Milice Marinković "Bezdan, prvi korak" je najčitaniji putopis na portalu Penzin" u 2019. godini.

Sve tri nagradjene su članice Društva za borbu protiv raka iz Sombora i Apatina i to je bila takodje jedna zanimljivost na koju je skrenula pažnju Magistar sociologije Nadežda Satarić iz udruženja "Amytty. snaga prijateljstva", veliki, priznati borac za bolja prava i kvalitet života starijih osoba. Putopisi su štampani u zbirci "Putovanja bez granica" koju ćemo pokloniti i bibliotekama u Somboru i Apatinu, kao i udruženjima penzionera u ovim gradovima.

KONTAKT INFO

Društvo za borbu protiv raka

Adresa:
Čonopljanski put 15d, Sombor

Prostorije udruženja

CENTAR ZDRAVKA
Staparski put C 11
Radno vreme: svakog radnog dana 17-19 sati

Telefon: 025 44 00 44 tokom celog dana

Email: info@sombor-cancer.org.rs

ORGANI DRUŠTVA

Predsednica:
prim dr Đerđi Šarić
Zamenica:
Vanja Vukša, dipl. bibliotekar informatičar
Sekretarka:
Mara Dobrić, farmaceut.
Upravni odbor:
Đerđi Šarić, Slavica Periškić, Biljana Benić, Mara Dobrić, Vanja Vukša
Nadzorni odbor:
Milica Marinković, Đuka Rakinić, Svetislava Eremić